Bredbånd er en avanceret og revolutionerende teknologi, der har gjort det muligt for højhastigheds og effektive internettjenester og tilslutningsmuligheder. Dens funktion er forskellig fra en anden kommunikationskanal eller et andet netværk. Med den normale base eller smalbåndsforbindelse, der bruges i normale telefonlinjer, er den hurtigste hastighed for datatransmission, selv efter brug af et modem, kun 56 Kbps. Den topmoderne bredbåndsteknologi gør det muligt at transportere og bearbejde en stor mængde oplysninger samtidigt og hurtigere. Resultatet er bedre tilslutningsmuligheder eller adgang til internettet og højere download hastigheder. Den føderale kommunikations Kommission refererer til bredbånd som en internetforbindelse med en downloadhastighed på mere end 200 Kbps. Men den faktiske hastighed kan nå op til 256 kbps, hvis ikke mere.

En bredbåndsforbindelse tillader, at flere data eller oplysninger, video, billede, lyd eller datasignaler af forskellige frekvenser overføres samtidigt til forskellige netværksoperatører ved en meget høj hastighed. Bredbånd er som en højkapacitets tunnel. Der er forskellige sub-kanaler, med hver tunnel sender forskellige oplysninger ved høj hastighed. Hver under tunnel er beskyttet mod forstyrrelse eller forstyrrelse af andre. Fjernelse påvirker ikke forbindelsen, især for Wi-Fi-og bredbånds satellitforbindelser.

Bredbåndsabonnement og telefonabonnement

Bredbåndsforbindelse fungerer sammen med flere forskellige teknologier eller medier. En traditionel telefonforbindelse bruger en telefonlinje og et modem. Information konverteres til analog form, hvilket reducerer hastighed. Telefonlinjen kan ikke bruges til normale telefonopkald, når du bruger internettet. En internetforbindelse bruger også en eksisterende telefonlinje til en DSL-forbindelse. Information overføres via digital bredbåndsteknologi, hvilket øger hastigheden og tilslutningsmulighederne. Det er forskelligt blandt udbydere af bredbånd i Danmark, ligesom det også er forskellige blandt udbydere af mobilabonnementer. Så kig nærmere på telefonabonnement sammenligning hvor du nøje kan blive klogere på alt der vedr. abonnementer til mobiler. Andre typer omfatter bredbåndskabel forbindelser på tværs af eksisterende kabelforbindelser, T1-og T3-satellitforbindelser og trådløse fidelity-forbindelser (Wi-Fi). Ved tilslutning via kabel eller DSL påvirkes betjeningen af tv’et eller telefonen ikke.