El-installationer er en vigtig del af husinstallationen, og dette rejser af denne grund derfor mange relevante spørgsmål hos husejeren. Herunder hører bl.a. spørgsmål omkring prisen og hvad man selv må. Hvis du er en af dem, der sidder med disse spørgsmål, har du fundet den rette side.

En gammel huskeregel for, om du må gøre det selv i forhold til el-arbejdet, er, at hvis du let kan tilgå det, der skal arbejdes på og have slukket for strømmen, må du godt selv foretage reparationen, udskiftningen eller hvad der i den pågældende situation er tale om. Lovmæssigt er der dog begrænsninger, da det er bestemt fra lovens side, at du må udføre el-arbejde op til 250 volt, hvor du vel og mærke kan slukke for strømmen.

Af det nedenstående fremgår en oversigt over nogle af de ting, du selv må lave:

  • Simple udskiftninger af ledninger og stik til el-apparater
  • Indsætning af en afbryder på en ledning til et el-apparat
  • Udskiftning og montage af forlængerledninger på samlestik
  • Udskiftning af fatningen i en lampe eller trække ny ledning i denne

Vær opmærksom på risiciene

Nogle af de risici, der er forbundet med el-installation, er brand og stød. Typiske årsager til, at der enten opstår brand eller du får stød, kan hænge sammen med, at den installation er underdimensioneret, løse forbindelser, uisolerede dele i installationen eller brug af forkert type ledning.

Dette er bare nogle af de risici, du påtager dig, hvis du vælger gør-det-selv-metoden. Hvis du vil være sikker på, at opnå et flot resultat og eliminere disse risici for dig selv, så kontakt en kompetent fagmand, der har stor viden inden for området.